Yazık oldu Radyo ODTÜ`ye
Radyo ODTÜ'yü Radyo ODTÜ yapan ekibi dağıtmak, ve bunu dinleyicilerine doğru dürüst bir açıklama yapmadan yapmak benim radyoma maalesef hiç yakışmadı.
Radikal 28 Haziran 2015 Pazar Makaleler
"İyi kalpli insanlar" denildiğinde aklınıza üç komik adam geliyorsa siz de bizdensiniz. Dile kolay, Radyo ODTÜ'de 16 yıldır devam eden Modern Sabahlar ve Ofis Kaçkını programlarına son verildi. Nedenleri tartışılabilirdi, eğer düzgün bir şekilde açıklanabilseydi. Ancak böyle bir açıklama da ya yapılamadı, ya da dışarıya yansıması sağlanamadı.
Ankara'da sabah saatlerinde yolda giderken karşıdan gelen arabanın sürücüsüyle aynı anda gülmeye başlarsanız da bilirdiniz ki, Modern Sabahlar'ı o sürücü de dinliyordur. Yıllarca sabahın erken saatlerinden itibaren bizleri güldüren bu üç adam, hem gazetelerin arada kalan süper absürt haberleriyle, hem birbirleriyle uğraşmalarıyla, yarattıkları saçma karakterlerle (bu arada elinde Şenol Bey'in Bizim Kasap şarkısı kayıtlı olan varsa lütfen bana mail atsın) gerçekten sabahlarımıza kahkaha kattılar.
Öncelikle bir ODTÜ mezunu olarak, Radyo ODTÜ'nün sadece dinleyicisi olmadım, 2 sene kadar da bünyesinde görev yaptım. Bu nedenle konuyla ilgili söz hakkımın olduğunu da düşünüyorum. Radyo ODTÜ'de telefonlara bakmış, özel gösterim posterleri için cadde cadde dolaşmış, geceleri DJ'lik yapmış, reklam ve spot seslendirmiş biri olarak diyeceğim şudur, bu arkadaşlarımız radyonun ruhunu oluşturan en önemli kişilerdir. Bir de sevgili Kadroş vardı, o da emekli oldu maalesef, ama yolu bir şekilde Radyo ODTÜ'den geçip, Ege-Fahir-Oktay üçlüsüne maruz kalmayan asla olmamıştır.
Ben bu arkadaşların askere gittiği dönemde de oralardaydım, ne kadar zor günler geçirildiğini, yerlerini doldurmak için varını yokunu ortaya koyan sevgili arkadaşlarımın da ne kadar zorlandıklarını birinci gözden tecrübe ettim. O sebeple olacakları öngörmek zor değil.
Maalesef Radyo ODTÜ'yü dinleyen büyük bir kesim müzik kalitesinin eskisi gibi iyi olmadığını da biliyor (Ankara'da Radyo Eksen vardı da biz mi dinlemedik?) ama Modern Sabahlar'ı kaçırmamaya gayret ediyordu. Şimdi bu dinleyici zaten tepki olarak kaçacak. Dinleme oranları ciddi şekilde düşecek, reklam gelirleri de azalacak. Yeni gelecek arkadaşlar da sırtlarında o baskıyla, ne yapacaklarını bilemez halde ortada kalacaklar.
Sonuç olarak, Radyo ODTÜ'yü Radyo ODTÜ yapan ekibi dağıtmak, ve bunu dinleyicilerine doğru dürüst bir açıklama yapmadan yapmak benim radyoma maalesef hiç yakışmadı. Ege, Fahir, Oktay ve Fulya'ya gelince, nasıl olsa karşılaşırız onlarla Ankara'da...
Evren Aybars
Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.