Krizde herkes radyo dinledi

Krizde herkes radyo dinledi

Krizde eve kapananlar ve büyük şehirlerdeki yoğun trafik nedeniyle 2009 radyonun yılı oldu. Radyo dinleyicilerinin sayısının arttığını ve reklama büyük bütçeler ayıramayan markaların radyoya yöneldiğini söyleyen Power Group Genel Koordinatörü Güleryüz, “Kriz bittiğinde radyoculuk daha cazip olacak” dedi

Krİz eve bağladı, büyük şehirlerdeki trafik çıldırttı, 2009’da radyo dinleyicilerinin sayısı arttı. Kriz sürecinde radyoların daha çok dinlenmesinin yanı sıra yeni dinleyiciler de kazandığını söyleyen Power Group Genel Koordinatörü Dursun Güleryüz, “Kriz başta TV olmak üzere tüm mecraları derinden etkiledi. Sektörde yüzde 35’e varan gerileme yaşandı ama radyoların reklam kaybı olmadı, sadece gelirleri düştü” dedi. Kriz sürecinde yüksek bütçelerle kampanya yapamayan ya da TV’de yüksek fiyatlar nedeniyle reklam veremeyen başta Anadolu’daki markalar olmak üzere küçük ve orta ölçekli işletmelerin radyolara yöneldiğini vurgulayan Güleryüz, “Şu anda yakalanan potansiyel kriz bittiğinde radyoları daha yükseğe taşıyacak” diye konuştu.

Türkiye’de her 100 kişiden 60’ının radyo dinlediğini ve bu oranla Türkler’in birçok Avrupa ülkesini bile geride bıraktığına dikkat çeken Güleryüz, bunun altında özellikle büyükşehirlerdeki ’trafik karmaşası’nın ve genç nüfusun yattığını ifade etti. Türkiye’de radyonun trafiğin yoğun olduğu sabah saatleri kadar özellikle Anadolu’daki ev kadınları tarafından 10.00-12.00 saatleri arasında dinlendiğini aktaran Güleryüz, şunları söyledi:

“Teknolojideki gelişmeler de radyo mecrasına destek veriyor. Cep telefonlarından radyo dinlenebiliyor olması, yayın netliğinin artması da radyolara ilgiyi artırdı.”

Kriz sürecinde Power Group’un büyümesini sürdürdüğünü hatırlatan Dursun Güleryüz, şu anda özellikle dijital müzik alanına ciddi yatırım yaptıklarını aktardı.

Vakko’nun sahibi Cem Hakko’nun hobi olarak kurduğu ve bünyesinde 3 radyo ve 1 TV kanalını bulunduran Power Group’un neredeyse bir ’holding’ haline geldiğini hatırlatan Dursun Güleryüz, şöyle devam etti: “Küresel kriz var diye yatırımlardan geri adım atmıyoruz. Bu iş hobi olarak başlamıştı ama radyolarımız kazanıyor ve bu kazanç da yatırıma dönüyor.”

Konya, Eskişehir, Adana sıkı radyo dinleyicisi

* Türkiye’de 36 ulusal radyo lisansı var, 30’u ise faaliyette.

* Yerellerle birlikte toplam radyo sayısı bin 96’yı buluyor.

* Bazı şehirlerde 8 radyo kanalı bulunuyor.

* En çok radyo dinleyen şehirler arasında İstanbul, İzmir gibi büyükşehirler dışında Konya, Eskişehir, Adana, Trabzon ve Samsun ilk sıraları paylaşıyor.

* Yazın özellikle soft ve hareketli parçalar dinleniyor.

* Power Group’ta çalınan tüm parçalar ’müzik direktörü’ tarafından değil, özel bir bilgisayar yazılımıyla belirleniyor. Yani çalınan parçalar hedef kitlenin isteğiyle seçiliyor.

Yorumlar

Yorum Yaz


Yeni Kod Oluştur