Konuşan Türkiye 2 Önemli Konuğu Ağırladı

Best FM Haber Müdürü Ufuk Karcı 2 önemli konuğu bir programda ağırladı.

Konuşan Türkiye 2 Önemli Konuğu Ağırladı

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuay Alpay Ufuk Karcı'yla Konuşan Türkiye programına konuk oldu.

Şüphesiz ülkemiz çok ciddi ve kritik bir dönemden geçiyor. Bu kritik süreçte geçerken bir tarafta millet olarak yurdun değişik noktalarında farklı düşüncede insanların ortak tasada,üzüntüde bir arada olma yeteneğini geliştirdiğini görüyoruz. Bu belki şehitlerimiz var,   azilerimiz var; ağır bir ekonomik tablo ortaya koyuyor fakat bu durum ülke açısından,millet açısından acılarla olgunlaşıp, daha fazla dayanışma içinde,birbirini daha fazla seven bir yaklaşım içinde yolumuza devam etmek açısından da ciddi imkan olarak görüyorum. Biz insanı esas alıyoruz ve mücadelemizde olağanüstü hassas davranıyoruz ve bu sebeple de işimiz biraz uzuyor,ağırlaşıyor.

Bizim savunma sanayi ile ilgili yaklaşımımız bir taraftan savunma ve güvenlik tekniklerini geliştirelim,bir yandan teknolojiyi geliştirirelim bunu da uluslar arası barış ve güven için bir araç olarak kullanalım aynı zamanda ülkenin de huzurunu sağlamış olalım. Ürünlerimizin yerli ve milli oranlarını %100'e taşımaya çalışıyoruz, bütün yaklaşımımızı bu perspektif üzerine oturtmuş durumdayız.

‘'Türkiyenin ihtiyacı askeri ve sivil strateji''

Hepar Onursal Başkanı ve emekli tümgeneral Osman Pamukoğlu Best Fm de Ufuk Karcı'yla Konuşan Türkiye programına konuk oldu.

Pkk 30 yıl içinde hem siyasi olarak hem askeri olarak gelebildiği en yüksek durumda şuan. Bunun sebebi Kuzey Irak ve Suriye'deki başıbozukluktur. Çözüm süreci denilen 3.5-4 yıllık sürede bir nevi köpeksiz köyde çomaksız oynadı. Nerdeyse 3 ayı aşkın bir dönemde ilçeler, mahalleler, sokaklar temizlenmeye çalışıldı ve hala da temizlenmiş sayılmaz. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugün orda yaptığı polis ve jandarmayla müşterek yürüttüğü operasyonda bireysel kahramanlıklarda sorun yok ama savaş stratejiyle yapılır. Hem politik strateji hem askeri stratejiniz olacak. O bölgede yürütülen operasyon ve harekata hem polisten hem jandarmadan hem batıdan parça parça takviyeler yapılıyor, bu böyle olmaz. Bir terörle mücadele teşkilatı olacak, başlı başına bir istihbarat örgütlenmesi olacak. Terörlenme mücadelenin eğitimi de farklı olacak.

Yorumlar

Yorum Yaz


Yeni Kod Oluştur